4 hónap Linzben

Friss topikok

  • KoBa(k): Jó pakolást, hazautat! (2012.01.21. 20:32) Utolsó napjaim (Linzben)
  • KoBa(k): Gratulálok az eredményeidhez, amilyen nehezen mentél ki, annyira hasznos volt a jelek szerint ez a... (2012.01.19. 01:19) A linzi megméredtetéseimnek ezennel vége!
  • judmum: No, ezt a mongol éttermet kipróbáljuk vasárnap... Vagy máshová viszel minket? Szépen kell búcsúzni... (2012.01.18. 09:12) Faust
  • bombazsu: @szeeesz: Az ünnepekre, 19-én. :-) Tanulsz oroszul??? (2011.12.06. 15:09) Előadások a különböző kultúrákról
  • bombazsu: Ezek szerint az! Csak hogy a többiek is "értsék": kicsit savanyú izzadságszag szerű, némi édeskés ... (2011.11.29. 21:45) International Week

A linzi megméredtetéseimnek ezennel vége!

2012.01.18. 21:08 - bombazsu

2 napja volt egy nyelvtan vizsgám, amitől nagyon féltem. Ma jött az eredmény: sikerült!! Ma megtartottam az itteni utolsó tanítási gyakorlatomat. Egy moldvai táncot, az ördög útját tanítottam meg az osztrák harmadikosaimnak. A tanároknak nagyon tetszett, el is kérték a CD-t, hogy később is elővehessék. A tanítás végén elbúcsúztatott az osztály: énekeltek nekem egy szép kánont, ami arról szólt, hogy minden szépet és jót kívánnak nekem, ill. kaptam egy osztályfényképet egy papíron, amit mindenki aláírt. Utána pedig meghívott minket a tanárunk egy pirítósra és egy narancslére az iskola melletti kis Imbiss-be. Közben kötetlenül társalogtunk, meséltem nekik az egyetememről (ELTE), és mellesleg így utólag bevallottam, hogy sok mindent nem szeretek ott. Megállapították, hogy sokkal jobban megy nekem a német, mint a félév elején. (Így visszagondolva: az első kérdéssorozatomat, amit föl kellett tettem az osztálynak, felolvastam, mára pedig már semmit sem írtam le, csak azt gondoltam át, hogy mit milyen sorrendben mutatok/mondok.) Sajnos sietnem kellett tovább, mert délután Astridával tartottunk egy kis 10-15 perces órarészletet egy erasmusos órán és még volt dolgunk az utolsó pillanatokban is. Ma valahogy szokatlanul jól ment a váltás németről angolra. (Azt figyeltem meg, hogy nehezen megy a nyelvek közötti váltás, és ez határozottan előjön ilyenkor, amikor egész délelőtt németül beszélek, majd délután hirtelen angolul kell. Általában megnehezíti a kommunikációm elejét.) Az órarészlet egész jól sikerült - szerintünk - és ez a lényeg.... :-)

Ahogy közeledik a hazaút, úgy sűrűsödnek az elintéznivalóim itt is. Már kénytelen vagyok ezeket felírni, vagy egyszerűen csak öregszem...! (Bár eddig is felírtam... a naptáramba. De oda most nehezen fér.)

Mindenki azt kérdezi tőlem, hogy örülök-e, hogy hazamegyek. Erre soha sem tudok határozott igennel vagy nemmel válaszolni. Persze, hogy örülök, hisz' imádok Otthon lenni, de ugyanakkor rengeteget kell tanulnom és ezt kevésbé várom, ennek nem annyira örülök. Márpedig most ez a 2 dolog számomra nagyon összefügg!

Úgy tűnik, hogy nem csak nekem volt sikeres nap a mai: egy húgom sikeresen államvizsgázott, így otthon is nagy az öröm!

Lassan megyek aludni, mert holnap jön Frau Konrad és megnézi a szobám, hogy mennyire szedtem szét. :-)

A bejegyzés trackback címe:

https://bombazsu.blog.hu/api/trackback/id/tr683575129

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KoBa(k) · http://kobak.netpok.hu 2012.01.19. 01:19:44

Gratulálok az eredményeidhez, amilyen nehezen mentél ki, annyira hasznos volt a jelek szerint ez a félév! Jó készülődést és búcsúzkodást, azt otthoniakat meg üdvözlöm!


süti beállítások módosítása