4 hónap Linzben

Friss topikok

  • KoBa(k): Jó pakolást, hazautat! (2012.01.21. 20:32) Utolsó napjaim (Linzben)
  • KoBa(k): Gratulálok az eredményeidhez, amilyen nehezen mentél ki, annyira hasznos volt a jelek szerint ez a... (2012.01.19. 01:19) A linzi megméredtetéseimnek ezennel vége!
  • judmum: No, ezt a mongol éttermet kipróbáljuk vasárnap... Vagy máshová viszel minket? Szépen kell búcsúzni... (2012.01.18. 09:12) Faust
  • bombazsu: @szeeesz: Az ünnepekre, 19-én. :-) Tanulsz oroszul??? (2011.12.06. 15:09) Előadások a különböző kultúrákról
  • bombazsu: Ezek szerint az! Csak hogy a többiek is "értsék": kicsit savanyú izzadságszag szerű, némi édeskés ... (2011.11.29. 21:45) International Week

Légiriadó

2011.10.01. 15:54 - bombazsu

Ma dél körül egy hangos visításra lettem figyelmes. Annyira hangos volt, hogy még a csukott ablakon keresztül is elég kellemetlen volt a hangja. A fűnyíró motorjának a hangjához tudnám hasonlítani: amikor elkezdődik, akkor egyre magasabb a hangja, ott visít egy darabog, majd amikor abbahagyja, akkor visszaereszkedik a hangmagasság és még búg vagy dörmög egy darabig. Ez időtájt éppen Aladárral cseteltem, és ő mondta, hogy emlékei szerint minden hétvégén délben - déli harangszó helyett - valami próba légiriadót tartanak az osztrákok. Utólag rekonstruálva a dolgot valószínűleg negyedóránként volt riadójelzés: 12.00, 12.15, 12.30 és 12.45-kor. Most már tudni fogom a pontos időt is hétvégén, és ha véletlenül délig akarnék aludni, akkor is megvan az ingyenes ébresztőm, hogy egy perccel se aludjak tovább.

A csütörtöki kirándulás nagyon tetszett. Mesés hegyek között hajókáztunk a Traunsee-n és sétáltunk is egy picit, ami nem volt fárasztó. Terezával és Janaval el is határoztuk, hogy egyszer visszamegyünk. Még térképet is szereztünk. Egy problémám volt csupán: nem tudtam sok képet lőni, mert lemerült az akkumlátorom... :'( De szerintem mások sokkal szebb képeket tudnak lőni, mint én! Viszont elhatároztam, hogy még egyszer(-kétszer) az életben el kell jönni ide! Gyönyörűek a hegyek, de tényleg!!

Jelenleg épp az órarendemmel bíbelődöm. Nem igazán megy az összeállítása. Minden óra, ami érdekel, az hétfőn van délelőtt vagy délután. Viszont így választanom kell kettőt, s a többiről sajnos le kell mondanom. Tehát nem egyszerű! De kórust találtam: az kedd esténként lesz. Ez fix. Meg a szerda délelőttönkénti iskolai gyakorlat. A többit nem tudom.

Most megyek, és megnézem közelebbről ezt a Linzet, mert már nem bírok ennyit ülni. És most remélhetőleg fényképezni is fogok!! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://bombazsu.blog.hu/api/trackback/id/tr843270177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása