4 hónap Linzben

Friss topikok

  • KoBa(k): Jó pakolást, hazautat! (2012.01.21. 20:32) Utolsó napjaim (Linzben)
  • KoBa(k): Gratulálok az eredményeidhez, amilyen nehezen mentél ki, annyira hasznos volt a jelek szerint ez a... (2012.01.19. 01:19) A linzi megméredtetéseimnek ezennel vége!
  • judmum: No, ezt a mongol éttermet kipróbáljuk vasárnap... Vagy máshová viszel minket? Szépen kell búcsúzni... (2012.01.18. 09:12) Faust
  • bombazsu: @szeeesz: Az ünnepekre, 19-én. :-) Tanulsz oroszul??? (2011.12.06. 15:09) Előadások a különböző kultúrákról
  • bombazsu: Ezek szerint az! Csak hogy a többiek is "értsék": kicsit savanyú izzadságszag szerű, némi édeskés ... (2011.11.29. 21:45) International Week

International Week

2011.11.28. 17:38 - bombazsu

Ma kezdődött az "International Week" névre keresztelt egyhetes rendezvény itt az egyetemen. Kicsit zavaros a helyzet, mert elvileg minden óra meg van tartva, de el is vagyunk kérve ezekről. (Én speciel nem szívesen hiányzom, mert kicsit nehezen hozom be a lemaradást, mondjuk nyelvtanból.) Minden napra jut valami program, így aztán a bőség zavara tört elő - no de szerencsére nem olyan nagyon... Ma volt az International Café Hours nevű ingyen büfé. Minden erasmusosnak volt egy asztala, amire kihelyezhetett mindenféle infót a saját országáról, egyeteméről, és természetesen valami jellegzetes ételt is felkínálhatott. Volt aki kekszet hozott, más cukorkát, a görögök tzatziki-t (hogy is kell ezt helyesen leírni??) és valami aperitifet, a spanyolok valami omlett szerűséget, én pedig mákosgubát (itteni zsemléből). Aki arra járt, ehetett a kihelyezett ételekből. A "rendes" büfében pedig ingyen lehetett inni kávét vagy capuccinot, ami - mint többen megállapítottuk - valószínűleg nem véletlenül volt ingyen... Kb. se íze, se bűze nem volt.

A törökök hoztak valami kézre löttyintendő pacsuli parfümöt, amivel mindenkinek lelocsolták a kezét. (Korábban nem tudtam, hogy miért van olyan furcsa szaga az araboknak. Most már tudom!!) Eleinte csak olyan ez az illat, mint a legrosszabb fajta húsvéti locsolókölni - vagy tán' még annál is rosszabb?! De miután elmegy az "első" szag (mondjuk egy kézmosás után)...!! Ezt nem tudom mihez hasonlítani! De lemoshatatlan!! Még mosogatás után is megmarad! És ezek az emberek szerintem ezt használják dezodor helyett. (Mondjuk biztos egészségesebb és "zöldebb", mint bármelyik izzadásgátló, de a közvetlen környezetre nézve nem feltétlen kímélő.) Persze lehet, hogy csak az én orrom ilyen érzékeny. Csak azt nem értem, hogy miért a kezüket locsolják le vele? Beindult a fantáziám: mi van, ha valami durva "illatot" akarnak vele "hatástalanítani"? Pfúj, inkább bele se gondolok!

Ha lesz még érdekfeszítő program a héten, azt feltétlen megírom! ;)

Ja, még a hétvégéről: szombaton volt egy kis "vizsgám": meg kellett tanulnom 10 német gyerekdalt, s abból volt felmondás. Én 1-est kaptam!! :D (Itt az 1-es a legjobb jegy...)

A bejegyzés trackback címe:

https://bombazsu.blog.hu/api/trackback/id/tr183419265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KoBa(k) · http://kobak.netpok.hu 2011.11.28. 22:02:53

Pontosan tudom, milyen illatra gondolsz, most már azt is tudom, honnan ered! Ha a törökök ezt mutogatták mindenkinek, akkor nem csak hogy használják, de még nemzeti büszkeség is?

bombazsu 2011.11.29. 21:45:47

Ezek szerint az! Csak hogy a többiek is "értsék": kicsit savanyú izzadságszag szerű, némi édeskés valamivel megbolondítva. Ha sokáig érzem intenzíven, kicsit felfordul a gyomrom...


süti beállítások módosítása