4 hónap Linzben

Friss topikok

  • KoBa(k): Jó pakolást, hazautat! (2012.01.21. 20:32) Utolsó napjaim (Linzben)
  • KoBa(k): Gratulálok az eredményeidhez, amilyen nehezen mentél ki, annyira hasznos volt a jelek szerint ez a... (2012.01.19. 01:19) A linzi megméredtetéseimnek ezennel vége!
  • judmum: No, ezt a mongol éttermet kipróbáljuk vasárnap... Vagy máshová viszel minket? Szépen kell búcsúzni... (2012.01.18. 09:12) Faust
  • bombazsu: @szeeesz: Az ünnepekre, 19-én. :-) Tanulsz oroszul??? (2011.12.06. 15:09) Előadások a különböző kultúrákról
  • bombazsu: Ezek szerint az! Csak hogy a többiek is "értsék": kicsit savanyú izzadságszag szerű, némi édeskés ... (2011.11.29. 21:45) International Week

Ismerkedés

2011.09.27. 20:22 - bombazsu

Hogy behozzam az előző napi alvás lemaradását, este fél 10-kor ágynak dőltem és negyed 9-ig nyomtam. Remek volt, hogy mit ne mondjak!

Az első itt töltött napom az ismerkedés jegyében telt. Egy közös reggelivel fogadtak minket, ahol megismerhettük egymást. 2 finn lánnyal, s egy lett fiúval ültünk egy asztalnál, később csatlakozott Jana (Németországból). No meg Stefan. Ezen kívül még van a nagy társaságban török, spanyol, görög (ők éjfélkor érkeztek Linzbe)...

Szinte senki nem tud németül, ill. aki tud, annak nem megy az angol. Úgy érzem, Janaval jól megleszünk, és van egy cseh lány, Tereza, aki német szakos és csak alap kifejezéseket tud angolul. Kb. velük tudok németül beszélgetni, de ha más is ott van, akkor teljesen keverten kommunikálunk, mert nem akarjuk kirekeszteni a többieket. Ennek a Terezanak a szobatársa egy lett lány. Na, ők küzdenek a nyelvekkel, ha beszélniük kell!

Körbevezettek minket az egyetemen, megmutattak mindenféle érdekességet, könyvtárat stb. A szomszéd épület a rendőrségé. Mondták, hogy nem szabad megijedni, ha helikopterrel és fegyverekkel rohangásznak majd a szomszéd ház falán (pont rálátni). Ilyenkor csak gyakorlatot tartanak. És persze a legnagyobb biztonságban vagyunk, hiszen a rendőrség van mellettünk! :-)

Egy előadást is tartottak az osztrák iskolarendszerről. Megdöbbentő, hogy kevés az óvoda itt Osztrákiában, s állítólag még meg sem szülted a gyerekedet, amikor menni kell óvodát keresni, hogy 3-4 év múlva fölvegyék a gyerekedet. Rákérdeztem, most már kötelező az óvoda. Tehát itt is vannak bakik a rendszerben! Holnap állítólag részletesebben lesz erről szó.

Délután valami plakátot kellett csinálnunk, s utána mentünk vacsorázni a Hofkneipe-ba. Borzasztóan teleettem magam valami Knödellel. És még drága is volt!

Holnapután kirándulni megyünk. Azt nagyon várom már!!

A bejegyzés trackback címe:

https://bombazsu.blog.hu/api/trackback/id/tr123261014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

judmum 2011.09.28. 10:07:26

Hiányoztál tegnap az A38 csápolói közül! Tök jók voltak a fiúk!
No, vigyázz magadra, és persze sokat beszélj németül!
Azért nagyon örülünk a (szép magyar nyelvű) írásaidnak is!
Pusssssz!

bombazsu 2011.09.28. 20:29:12

@judmum: Ja, eleinte nem is tudtam, hogy merre vagytok. Végül Gyöngy mondta.
Nekem is hiányoztatok, ráadásul ez valami lemezbemutató is volt, ha jól tudom! Puszi!!


süti beállítások módosítása