4 hónap Linzben

Friss topikok

  • KoBa(k): Jó pakolást, hazautat! (2012.01.21. 20:32) Utolsó napjaim (Linzben)
  • KoBa(k): Gratulálok az eredményeidhez, amilyen nehezen mentél ki, annyira hasznos volt a jelek szerint ez a... (2012.01.19. 01:19) A linzi megméredtetéseimnek ezennel vége!
  • judmum: No, ezt a mongol éttermet kipróbáljuk vasárnap... Vagy máshová viszel minket? Szépen kell búcsúzni... (2012.01.18. 09:12) Faust
  • bombazsu: @szeeesz: Az ünnepekre, 19-én. :-) Tanulsz oroszul??? (2011.12.06. 15:09) Előadások a különböző kultúrákról
  • bombazsu: Ezek szerint az! Csak hogy a többiek is "értsék": kicsit savanyú izzadságszag szerű, némi édeskés ... (2011.11.29. 21:45) International Week

Ismét!

2011.09.26. 19:06 - bombazsu

Hogy is kezdjem...? Egy éve nem gondoltam volna, hogy valaha megint átlépem az országhatárt a turistáskodáson kívül. Azóta tanítónak okíttatom magamat, ennek keretében utazom. Ez egy lehetőség. Ennyi.

Megpróbálom meseszerűre venni a figurát, hogy egyszer sok év múlva a gyerekeimnek, ill. az unokáimnak ebből mesélhessek.

Ma reggel ismét autóba pattantunk: a szüleim és Aladár kísértek ki Linzbe. Akkor még nem tudtuk, hogy Stefan, a szőke herceg vár rám fehér lovon. Szőkének szőke, és hát a ló az maximum a biciklije volt, de inkább csak a feje. Olyan igazi földmunkás fejű, de rendes hapsi! Mindenben segít.

Gyors kebab-tál után hazaindultak a többiek. Némi pakolászás, rendezkedés után jött a szőke herceg, hogy segítsen elintézni a tartózkodási engedélyt. Ez gyorsan megvolt, s hazafelé fagyiztunk és dumáltunk. Láttunk egy cipőboltban tutyit. Meg is örökítettem, mert azt hittem, hogy ilyet csak a néptáncosok kellékboltjában lehet kapni. Ezek szerint nem... Viszont így ez a kép elnyerte a "linzi tartózkodásom első képe" címet. Valamivel el kell kezdeni! :-)

A kollégiumi szobám a 8. emeleten van. Az asztalom egy nagy ablak előtt, a kilátás pazar - szó se' róla!

Ha már szoba... amikor megérkeztünk, némi gond adódott a szobám zárjával, így azt most kicserélték, de majd megjavítják és akkor visszaszerelik. Nem mintha bajom lenne ezzel a működő zárral! Reméljük nem lesz gond! :)

Meg kéne ismerkednem a szomszédaimmal. Valaki gitározott is az előbb. Elfelejtettem hangszert hozni, pedig Aladár megmondta, hogy legalább egy furulyát tegyek el. Igaza volt, na...! Most ez egyszer!!

A bejegyzés trackback címe:

https://bombazsu.blog.hu/api/trackback/id/tr643258456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szeeesz 2011.09.27. 09:28:05

Na hello! Örülök, hogy épségben megérkeztél! Valóban balgaság volt hangszer nélkül menni. Ejj. (Btw Gerzson üdvözöl!) Mindenesetre majd a képeket is töltögesd fel idővel! És szuper, hogy blogolsz. A szőke herceges mesékkel meg vigyázz, nehogy Aladár kiakadjon;) Így is tuti szomorú... Na vigyázz magadra! pusszantás, P:)

bombazsu 2011.09.27. 19:49:33

@szeeesz: Köszi, én is puszilom Gerzsont!! Képek majd lesznek, ha csinálok... A tegnapin kívül ma lőttem 2-3 tömegfotót.
Aladár remélem nem akad ki. Legalábbis láthatta, hogy milyen esélyei vannak. (Meg különbenis cigizik, s az nálam kizáró tényező.)
Puszi, légy jó! :)


süti beállítások módosítása