4 hónap Linzben

Friss topikok

  • KoBa(k): Jó pakolást, hazautat! (2012.01.21. 20:32) Utolsó napjaim (Linzben)
  • KoBa(k): Gratulálok az eredményeidhez, amilyen nehezen mentél ki, annyira hasznos volt a jelek szerint ez a... (2012.01.19. 01:19) A linzi megméredtetéseimnek ezennel vége!
  • judmum: No, ezt a mongol éttermet kipróbáljuk vasárnap... Vagy máshová viszel minket? Szépen kell búcsúzni... (2012.01.18. 09:12) Faust
  • bombazsu: @szeeesz: Az ünnepekre, 19-én. :-) Tanulsz oroszul??? (2011.12.06. 15:09) Előadások a különböző kultúrákról
  • bombazsu: Ezek szerint az! Csak hogy a többiek is "értsék": kicsit savanyú izzadságszag szerű, némi édeskés ... (2011.11.29. 21:45) International Week

Találkozás Botonddal

2010.02.13. 11:58 - bombazsu

Tegnap este nagy nehezen sikerült összehozni egy találkozót Botonddal. Botond az egyik bátyám gimnáziumi osztálytársa volt, és még ma is nagyon jó barátok. Karácsonykor az éjféli misén futottunk össze és rácsodálkoztunk, hogy mindketten Berlinben vagyunk. Megbeszéltük, hogy mindenképp találkozni kell, s most sikerült. Négyen voltunk: mi ketten, Botond barátnője (Tania) és neki is egy barátnője. Végül egy moziban kötöttünk ki. A Same same but different című filmet néztük meg, de mivel este 10-kor kezdődött, beültünk előtte egy kávézóba kávézni-teázni-dumálni. Kicsit nosztalgiáztunk, hiszen már kb 15 éve ismerjük egymást. Újra meghallgattam a régi történeteket, csínytevéseiket, no és persze az én családom is téma volt... Persze meg akartam örökíteni magunkat fényképen, de a szokásos - kicsit kapkodós - indulásban itthonmaradt a gép.

Egyébként Botond hivatalosan a doktoriján munkálkodik itt Berlinben, de lényegében oldalbordai okokból Rostock-ol erre.

Amúgy a film tetszett, de még mindig úgy érzem, hogy nem tudom elképzelni, hogy más nemzetiségű legyen a párom. Teljesen más a nyelv, kultúra stb. (A film lényegében erről is szól.) Szerencsére ez a veszély engem nem fenyeget, hacsak el nem megyek valami arabbal vagy dél-amerikaival... :P (De ilyennel nem viccelünk!) És persze ezt is pont a Botondnak fejtettem ki utána... (Tania indiai.)

Negyed 1-kor végeztünk a moziban, s fél 2-kor már csörgettem a Botondot, hogy nyugodjon meg, mert hazaértem. (Kicsit aggódott, de nem lehet egyszerre 3 nőt hazakísérni!)

A bejegyzés trackback címe:

https://bombazsu.blog.hu/api/trackback/id/tr561754391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása