4 hónap Linzben

Friss topikok

  • KoBa(k): Jó pakolást, hazautat! (2012.01.21. 20:32) Utolsó napjaim (Linzben)
  • KoBa(k): Gratulálok az eredményeidhez, amilyen nehezen mentél ki, annyira hasznos volt a jelek szerint ez a... (2012.01.19. 01:19) A linzi megméredtetéseimnek ezennel vége!
  • judmum: No, ezt a mongol éttermet kipróbáljuk vasárnap... Vagy máshová viszel minket? Szépen kell búcsúzni... (2012.01.18. 09:12) Faust
  • bombazsu: @szeeesz: Az ünnepekre, 19-én. :-) Tanulsz oroszul??? (2011.12.06. 15:09) Előadások a különböző kultúrákról
  • bombazsu: Ezek szerint az! Csak hogy a többiek is "értsék": kicsit savanyú izzadságszag szerű, némi édeskés ... (2011.11.29. 21:45) International Week

Missverständnis 2.

2010.05.10. 23:11 - bombazsu

Nos, nem múlhat el a mai nap újabb érdekesség nélkül. A múlt heti kórus után írtam, hogy új karnagyunk van. Mint ma kiderült (számomra), ez csupán egy próba volt, ma egy másik jelentkezővel próbáltunk. Ez egy (szakmailag) tapasztaltabb fiatalember volt, de valammiért kevésbé szimpatikus. Nem tetszik a mosolya. Olyan "kólás". Aki sok kólát iszik, annak furcsán kicsik lesznek a fogai. Mondhatni elrohadnak. Na, pont olyan! Állítólag nincs más jelentkező egyelőre, és a kórusnak jövő héten kell megszavazni, hogy kit szeretnének karnagynak. Csak egy picit bonyolult a dolog: mindenki a pasit szeretné (gondolom a tapasztalatai miatt), de nem igazán tudtak megegyezni az árban. Ez a pasi 100 eurót kér óránként. (Csak viszonyításképp: Yordan 60 ajró/próbáért foglalkozott velünk. 1 próba bő 2 órás...)

Egyébként ez a szimpátia - nem szimpátia nagyon élő probléma számomra. Van olyan osztálytársam (itt Berlinben), akit nem bírok elviselni, de nem tudom, hogy miért. Egyszerűen fizikai fájdalmaim vannak, ha beszélnem kell vele. Ezen sürgősen változtatni kell, mert így magammal is eléggé konfliktusba kerülök.

A bejegyzés trackback címe:

https://bombazsu.blog.hu/api/trackback/id/tr831991303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

judmum 2010.05.11. 09:40:53

Te is szavazhatsz? És egyáltalán, honnan van pénze a kórusnak fizetett karnagyra? Eddig azt hittem, ez egy amatőr kamarakórus...
Egyébként pedig, válasszátok az ügyesebbet, Te meg ne nézd a fogait! Úgysem kell már sokáig nézned, hip-hop újra budapesti kórustag leszel (vagy/és fehérvári)!

Karón Varjú 2010.05.11. 13:46:12

Mondd meg nekik, hogy 60 EUR/alkalomért simán levezényled őket. Így kapnak egy kis időt, hogy keressenek mást, jobbat.

Szerintem egy bizonytalan karnagyba nem érdemes belevágni (márminthogy átvitt értelemben).

Azért ez a pénz elég komolynak tűnik, nemtom Tüce mit szólna hozzá...

bombazsu 2010.05.11. 14:36:24

Igen, elvileg én is szavazhatok, és pont emiatt elég sokat gondolkoztam, hogy kire voksoljak. Nyilván hosszú távon a jobb jobb, de biztos vagyok benne, hogy előbb-utóbb a leányzó is beletanulna. Mellesleg valóban nekem kell a legrövidebb ideig néznem a fickót. (A lánnyal az is a probléma, h ki tudja, h mikor lesz családja, és akkor csöbörből vödörbe kerülnek.)
Egyébként tegnap éneklés (és tárgyalás) után mondta az egyik főokos a kórusból, h jövő héten mindenképp beszélni akar velem. Nem tudom, h miről lehet szó, de egyelőre rosszat sejtek...
Más pedig kitalálta, hogy ha én hazamegyek, akkor majd lehetne egy egy hetes utat szervezni Budapestre. Teljesen beindult a néni, már majdnem elkezdte szervezni. Amúgy nagyon jó ötletnek tartom! :-)

Szokás fizetni az "alkalmazottaknak". A Vándorban is kapnak némi hozzájárulást azok, akik szervesen hozzátesznek a kórus életéhez. (Zongorakísérő, karnagy, gazdasági ügyekkel foglalkozó...) És mindkét kórus ugyanolyan amatőr. (Persze ha lenne kórusom, akkor én el sem tudnám képzelni ezt pénzért. Egyszerűen idegen tőlem.) De ha a karnagy szemszögéből nézzük, akkor neki ez a foglalkozása, ebből él és ez számára nem mindig szórakozás.

Scorinna 2010.05.17. 17:59:55

@judmum:
Ha hazajöttél, akkor úgyis karnagy leszel: a családi kórust megszervezed, ugyebár...

bombazsu 2010.05.17. 23:42:48

@Scorinna: Őőőő, családi kórus?? Ez most hivatalos felkérés volt? És mennyit adtok?? ;)


süti beállítások módosítása